Директорът на ТПГ “Стамен Панчев” Соня Малинчева” награди с юбилейни грамоти и плакети директори и учители, изминали своя професионален път в учебното заведение, което днес отбелязва тържествено 50 години от създаването си. Сред тях са първия директор на професионалната гимназия Симеон Симеонов, преподавателят по български език и литература Лиляна Коцева, написала първата страница от летописната книга на училището, Стоян Стоянов, Цветков, Врачева, Лиляна Шингарова, Станка Думбова, Златка Василева и др. Посмъртно бяха наградени Цеца Тодорова, Филип Дойчев и др. Присъстващите учители не пропуснаха да почетат с едноминутно мълчание паметта на своя колега Дико Диков, който почина преди два дни.

Соня Малинчева изказа благодарност на бившите и настоящи преподаватели за техния професионализъм и принос за развитието на професионалната гимназия. Малинчева със задоволство съобщи, че училището е спечелило и реализирало пет проекта на обща стойност 117 000 лв. “С получените средства са изградени три компютърни зали, закупен е училищен автобус, закупени са нови заглавия за училищната библиотека, както и литература за подготовка на зрелостниците” – каза директорът на училището. Соня Малинчева допълни, че към момента в ТПГ “Стамен Панчев” работят 30 учители, които  обучават 270 ученици по шест специалности.

По повод юбилея в училището бе открит най-новият кабинет за обучение по информационни технологии. Той разполага с 15 места, оборудвани със съвременна компютърна техника.

Празникът на професионалната гимназия продължи с шествие до центъра на града, където бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Христо Ботев и патрона на училището - Стамен Панчев. След това в големия салон на читалището се състоя тържествен спектакъл, в който взеха участие възпитаници на ТПГ “Стамен Панчев”. За всички бивши и настоящи учители бе организиран коктейл от ръководството на учебното заведение.