Безредиците в Атина, реакция след убийството на гръцки младеж, продължават за пореден ден, съобщава АП.

Младежи, някои от които на мотори, са нападнали полицейски участък в гръцката столица.

Сградата е била подпалена при погрома.
Нападението бе последвано от сблъсъци между демонстранти и силите на реда. Полицията отговори със сълзотворен газ.

До момента най-малко 70 души са пострадали при сблъсъците в Гърция, продължаващи вече втора седмица.

Последният изблик на насилие в гръцката столица става в момент, в който хиляди ученици, със свещи в ръка, се събраха на мирно бдение пред парламента на мястото, където беше застрелян 15-годишният Алексис Григоропулос.

Нападнати са били и два клона на Гръцката национална банка и един на Юробанк. В банките са избухнали пожари, които обаче бързо са били потушени.

Пет банки бяха атакувани миналата нощ в Атина, докато младежите-анархисти се подготвяха за събиранена мястото, където преди седмица беше убит тийнейджър.

Атакуващите са използвали метални кутии, пълни с газ. Те са атакували и местния офис на управляващата партия в Гърция - Консервативната.
Няма жертви, но пожарникарите са били спешно повикани заради избухналите пожари в съседните магазини, които са нанесли материални щети.

Две коли са били подпалени в оживени райони на гръцката столица.

Премиерът Костас Караманлис отхвърли предложенията на опозицията да се оттегли.

„Сега страната е изправена пред сериозна финансова криза...нужна е твърда управленска ръка, за да се справи с нея",зави Караманлис. „Това е моята работа, това е приоритетът на правителството, а не сценарии за избори и приемници", допълни той.

Французи също се събраха в Париж на протест в подкрепа на гръцките младежи.