Двама дилъри на дрога задържани в столичния квартал "Младост", съобщиха от МВР. Специализираната полицейска операция на сектор "Наркотици" на столичната полиция, съвместно с колегите им от Седмо РПУ е проведена вчера на територията на ж.к. "Младост". Около 16 часа служителите на реда реагирали на сигнал, че в близост до блок 346 в квартала се разпространява дрога.

В резултат на организираните веднага оперативни действия са задържани двама младежи - наематели на жилище в същия блок. Установена е самоличността им - П.Н. /19 г./ и Е.И. /21 г./.

И двамата са от Мездра. Допълнителна проверка констатирала, че те вече имат полицейски регистрации за кражби, а Е.И. - и присъда. При извършеното претърсване в обитавания от тях апартамент полицаите открили подготвени за разфасоване наркотични вещества - около 100 грама хероин - насипани дози и топчета, 1 топче от около 50 грама кокаин, електронна везна, върху която също имало прахообразно вещество, приготвено за размерване, марихуана.

В момента се извършват експертизи, които да потвърдят вида и да установят точното количество на иззетата дрога. Двамата са задържани за 24 часа, случаят е докладван на прокурор, предстои да бъде поискано удължаване на мярката им за неотклонение на 72 часа. Продължава работата по установяване на контактите им и цялостната им престъпна дейност.