Наставникът на Левски Емил Велев увери, че счита трансфера на Христо Йовов от Арис (Лимасол) за сигурен. Той също така заяви, че на този етап Юсеф Рабех и Жеан Карлос ще продължат да играят за тима, а няма да бъдат продавани. Към мароканския бранител интерес проявяват няколко френски клуба, докато бразилецът има уредени проби в Терек (Грозни). "Няма никакви оферти за Рабех и той ще е наш футболист поне до лятото. Чудно ми е също така от къде се появиха тези неща за Жеан Карлос, че щял да ходи в руски клуб", коментира Кокала по време на пресконференцията си в началото на зимната подготовка на тима. За пробите на Карлос в Терек признаха както от новият клуб на Благой Георгиев, така и мениджърът, уредил това - Мирчо Димитров.


Велев добави, че засега няма вариант за напускането и на поискалия трансфер Мирослав Иванов, защото липсват оферти. Треньорът разкри, че има вариант за привличането на няколко футболисти, като повече яснота по въпроса ще има в близките дни. Както е известно, за трансфер в посока "Герена" са спрягани разтрогналият с ЦСКА Фелипе Да Коща и защитникът на Локомотив (Пловдив) Йордан Милиев.

"Групата ни през пролетта трябва да бъде сформирана след края на лагера ни в Кипър (11-25 януари). Това е моето условие пред собственика. На практика ни трябва по един футболист във всички линии. Когато става дума за трансфери, всичко може да се случи. Евентуална сделка за наш играч може да има при сериозен интерес на лагера в Анталия (3-17 февруари), където ще изиграем повечето си контроли", каза още Велев.

Цялата подготовка на първия тим на Левски ще изкарат и трима футболисти от дублиращия отбор - Иван Цачев, Георги Недялков и Симеон Иванов-Матераци. В същото време Георги Чакъров най-вероятно ще бъде преотстъпен в Ботев (Пловдив).