"Към женския национален отбор се отправят постоянни атаки, които са необясними и не знам кой имам полза от тях", заяви за sportline.bg изпълнителния директор на БФ Баскетбол Иван Ценов.

Той отрече информациите, че федерацията е глобена с 10 000 евро от ФИБА защото залата в Русе не отговаря на изискванията да приеме европейска квалификация. "Вярно е че залата в Русе не отговаря напълно на правилата, но от ФИБА никога няма да ни накажат за това. Приемали сме международни мачове и в Разград и в Ботевград и къде ли още не. В тези градове залите също не са изрядни но се прави компромис защото е ясно, че в България не разполагаме с кой знае какви ресурси."

Ценов опроверга и писанията, че фенове в Русе са псували някои от националките на Николай Боруков. "За мача в Русе изпратихме покани до всички медии. Въпреки това в залата се появиха само местни журналисти. Не мога да разбера тогава, как някои хора са видяли неща, които ние в залата не видяхме."

Ценов призна още, че бъдещето на Николай Боруков засега не се обсъжда. Оценки за представянето на отбора и дали селекционера ще запази поста си ще се реши след края на допълнителните квалификации. "Има още 3 мача, в които шансовете ни за класиране са малко, но да видим как ще играят момичетата. В женските мачове психиката има голяма роля и прогнози никога не могат да се правят. Лошото е, че ако отпаднем от Евро 2009 няма да имаме официални мачове в продължение на година и половина."