Acer обяви първия си пико-проектор с LED технология. Моделът К10 се отличава с микроразмери, издръжливост и икономичност.
Всички досегашни проектори на Acer използват технологията DLP. Новият К10 съчетава DLP с технологията на светодиодна лампа (LED). По този начин се постига по-добро качество на картината, посочиха от компанията.
LED технологията предлага няколко предимства, в сравнение с традиционните лампи. Преди всичко светодиодните лампи издържат до 20 000 часа работа, което на практика ги прави несменяеми.
От друга страна, при този подход няма чупливи електрически нажежаеми жички или лампички, което прави устройствата с LED технология и по-стабилни.
Acer продължава да средва „зелената” тенденция – в LED технологията не са употребени опасни химически субстанции, като живак и халогенни газове. В сравнение с традиционната лампа, използването на светодиодна лампа може да намали консумацията на електроенергия с до 30%.
С тегло малко над половин клограм (0.55 кг) и размери 127x122 мм, пико-проекторът К10 е един от най-малките и леки на пазара. Тези характеристики го правят подходящ за мобилни потребители, които се нуждаят от удобен за носене проектор за блиц демонстрации.
Пико-проекторът К10 е и допълнително предложение за потребителите на преносими компютри Acer, тъй като захранващото устройство на ноутбук Acer може да се използва и с проектора.
Иновативната LED технология позволява този тъничъко устройство да прожектира със 100 ANSI лумена чисти и детайлни картини с диагонал до 60 инча (152,4 см) и контраст 1000:1.
Освен това технологията на Аcer SmartFormat поддържа 4:3 дисплеи и широки екрани, което премахва грижите за потребители на ноутбуци с широкоформатен екран – не се налага да коригират резолюцията им.
Функцията Auto-shutdown помага за съкращаване на количеството консумирана енергия и за пестене на разходи, като изключва проектора след зададен от потребителя период, през който устройството не е получило входящ сигнал.
Поддръжката на ръчна (до 40 градуса вертикална) и автоматична Keystone корекция премахва ефекта "нагоре/надолу", така че публиката да вижда правоъгълно изображение вместо трапецовидно.
Тези качества позиционират пико-проектора К10 като подходящо решение за кабинети или офис приемни.