Най-големият производител на твърди дискове Seagate обяви Стефен Лучо за нов изпълнителен директор (CEO) и президент на мястото на Бил Уоткинс.
Компанията уточнява, че Уоткинс ще консултира новия CEO, за да осигури гладък преход в управлението. Следващата седмица ще има яснота дали Уоткинс ще продължи да играе роля в Seagate.
Лучо работи в компанията от 15 години, като от 2002 е шеф на борда на директорите. В периода от юли 1998 до юли 2004 той заемаше поста на CEO, когато Seagate стана частна и след това отново публична компания.
Освободеният Бил Уоткинс пък има 12-годишен стаж в производителя на дискове, а като CEO се изявява от 2004-а година.
Само дни преди да стане рокадата, Уоткинс даде интервю за CNET News, в което говори за това колко положително са се отразили нетбуците на продажбите на твърди дискове от компанията.
През декември обаче продадените от Seagate твърди дискове бяха по-малко, отколкото през септември, което се случва за първи път на компанията.
Подробности за сегашното състояние и бъдещите планове на Seagate ще бъдат изнесени на 21 януари. Тогава компанията ще отчете резултатите от фискалното второ тримесечие.