Стефан е роден на 1 октомври 1950 година в Етрополе, завършил е основно образование в Етрополе и Техникума по електротехника в София.
Той е създателят на Градския клуб на радиолюбителите в Етрополе, какъвто радиолюбител си остана до последно с множество приятели от цял свят. Не сме малко и хората, чиито транзистори и поостарели радиоапарати проработиха след неговата намеса.
Беше преподавател по електротехника в Техникума по сградостроителство в Етрополе, но етрополци ще го запомнят като осветител и озвучител  на всички представления, които са минали през НЧ „Тодор Пеев” в Етрополе. Като такъв той беше повече от 35 години. Озвучаваше и всички, и всякакви мероприятия извън сградата, та дори и извън общината. Това е дейност, която остава „зад кадър”, но без която нито едно представление, събрание или каквото и да е мероприятие не може да мине. Беше усвоил "занаята" до най-малките тънкости. Беше се срастнал с техниката си. Както се казва в такива случаи, до последно беше зад пулта и от там го измъкна само коварната болест и днес го изпращаме в отвъдното.
Поклон пред паметта му!
Снимката е направена миналата година под стрехата на Арнаудовата къща по време на ритула "Пеене на пръстените, на който тази година не можа да присъства.