Усилен слух, че ръководството на Милан се е съгласило да продаде бразилската си звезда Кака на Манчестър Сити срещу умопомрачителната сума от 150 милиона евро плъзна в италианските медии. Днес камерите на "Sky" дълго време чакаха президента на "росонерите" Адриано Галиани да излезе от офиса на клуба, за да говори с тях, както обикновено това се случва всеки ден. Галиани обаче предпочете да излезе през задната врата на сградата и тактично да избегне въпросите на медиите.

В офисите на клуба пък все по-усърдно се говори, че Милан ще се раздели с 26-годишния нападател. От два дни в Милано е четиричленна делегация на арабските собственици на Манчестър Сити, която има за цел да убеди Милан и самия Кака да осъществят сделка. През цялото време клубните шефове на Милан нито веднъж не представиха категорично изявление, в което да кажат, че не искат да продават звездата си, както стори това при интереса на Челси и Реал (Мадрид) преди години. Кака направи това вчера.

Новината бе съобщена и по официалния тевелизионен канал на Милан, като в репортажа бе казано, че Милан не е приел офертата, но я обмисля сериозно заради сумата, която Манчестър Сити са готови да извадят за Кака. Също така стана ясно, че англичаните искат бразилеца да бъде в техния тим още от другата седмица, а не както първоначално се смяташе, през лятото.

Ако въпросната трансферна сума от 150 милиона евро убеди Милан да продаде звездата си, това ще е почти дублиране на най-високата цена за футболист платена в историята на футбола. Преди осем години, през 2001 г. Зинедин Зидан премина от Ювентус в Реал (Мадрид) за 76 милиона евро.