През 2008 година Димитър Бербатов направи същото, което стори и Теди Шерингам 11 години по-рано. И двамата нападатели напуснаха "Уайт Харт Лейн", за да играят при сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

Шерингам отиде при "червените дяволи" и спечели невероятния требъл през 1999 година и изведе тима до три титли в Премиършип, българският национал пък може само да се надява да постигне подобен успех. Шерингам е категоричен, че Бербо е способен да вдъхнови Юнайтед за славни победи.

"Аз съм много, много голям фен на Димитър Бербатов. Всъщност мисля, че няма друг играч като него. Феновете на Тотнъм дълго ще помнят онзи негов феноменален гол във вратата на Чарлтън. Той прави неща, които не очакваш и точно това прави играта му толкова вълнуваща. Бербатов е много умен с топката в крака и наистина се наслаждавам, когато го гледам", казва Шерингам пред официалния сайт на манчестърци.

"Мога да разбера защо дразни някои от запалянковците. Някои хора искат да видят повече ентусиазъм от него, но това е стилът му на игра. Лично аз го обожавам", не скрива възхищението си легендарният нападател.

В събота "червените дяволи" излизат срещу съперника си на финала за Карлинг Къп - Тотнъм, но в четвъртия кръг от турнира за ФА Къп. По този повод Шерингам заяви: "Не знам как ще реагират феновете на "шпорите" в събота. Според мен те всички осъзнаваха, че той ще напусне клуба рано или късно, но смятам, че са разочаровани от начина, по който си тръгна".

"Не мисля, че Бербатов ще е под някакво особено напрежение и ще иска на всяка цена да се докаже срещу бившия си тим. Когато играеш за Юнайтед, чувстваш, че постоянно трябва да доказваш уменията си на терена. Освен това си поставен в ситуация, в която всеки отбор иска да те победи, така че това те мотивира допълнително", обясни Теди Шерингам.