Парламентът удължи до края на март срока за подаване на декларации за конфликт на интереси на лицата, заемащи висши държавни длъжности. Вицепремиерът Меглена Плугчиева заяви, че това е лош знак към Европейската комисия. Министър-председателят Сергей Станишев каза, че трябва да се внимава с политическите сигнали, които се пращат към обществото. Срещу измененията в закона гласуваха 38 депутати от НДСВ и ДСБ, 7 се въздържаха.

Единствени след гласуването на поправките в закона от ДСБ аргументираха вота си против: „Извинявайте, колеги, но когато един закон се променя, за да бъде удобен за тези, които го гласуват, това е истински конфликт на интереси”, заяви от парламентарната трибуна Екатерина Михайлова.

Недоволни от измененията тъмносините поставиха въпроси и по време на парламентарния контрол. Вицепремиерът Меглена Плугчиева каза, че макар да има текстове за прецизиране, се отправя лошо послание към обществото и Брюксел.

Провокиран от независимия депутат Минчо Христов по въпроса за конфликта на интереси с твърдението, че за разлика от други депутати той няма фирма, премиерът Сергей Станишев отвърна:

„Що се отнася до това, че вие никога не сте участвали във фирми, сега има хора за различни неща. Аз самият на времето съм регистрирал фирма, която никога не проработи. Явно ние с вас не ставаме за такава работа”.