Днес се навършват 98 години от рождението на българския феномен Ванга. С дарбата си тя успява да впечатли милиони, предсказвайки някои от най-емблематичните случаи, явления и процеси в близкото минало и в настоящето. Способността на Пророчицата да общува със сили, непонятни за нас, обикновените хора, е многократно потвърдена и призната от специалисти и вярващи по цял свят. Естествено, подобна вяра е въпрос на избор. Скептици, които отхвърлят идеята за свръхестественото и съдбата, винаги ще има и това е нормално. Дали го разбираме или не, не е важно - истината е, че Ванга сама по себе си беше феномен, притежаващ дарба, неподвластна на съмнения.

Предлагаме ви едни от най-ярките й и емблематични пророчества, над които власт има само времето, и единствено то ще реши дали те някой ден ще се сбъднат или не.

Пришълецът
"Висок човек от чужбина ще се появи и той ще оправи България... Не е Симеон... [...] Ще мине доста време, ще се появи висок човек, пришълец, и той ще бъде добър крояч и добър шивач"

1997-а - Глад, мизерия и болести
"Да знаете, че България без война война ще има! Парцали ще носим, боси ще ходим, гладни ще бъдем, баща и син ще се трепят... Ей такава война ще бъде. През 1996-а и 1997-а голям глад ще настане"

Емиграцията
"Защо позволявате на децата си да напущат България? Та тя им е майка, тя им е баща? Хубава, лоша всичко е тя. От Бога им е дадена. Какво си мислят, че ще направят навън. Ще ходят, ще ходят и пак тука ще се върнат. От това България само губи"
(бел.авт. Ванга прави това предсказание през 1980г., когато емиграция почти няма. Явно обаче Пророчицата е погледната в близкото бъдеще)

Балканите ще се обединят
"Сега на балканите е неспокойно, но ще дойде ден, когато всички балкански столици ще си подадат ръка за помощ и приятелство. Големи водачи от София, Букурещ, Белград, Атина и Анкара ще се съберат и ще разискват, водени от желание за мир и разбирателство"

Осмият ще подпише окончателния мир
"Свидетели сме на съдбоносни събития на Земята. Двамата най-големи водачи на света (Рейгън и Горбачов) си стиснаха ръцете и направиха първата крачка към постигането на всеобщ мир. Но ще мине още много време. Ще изтече още много вода... Ще дойде Осмият и той ще подпише окончателния мир на планетата"

Русия - господар на света
"Няма такава сила, която би могла да сломи русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. [...] Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света"

"Без Русия за България няма бъдеще"

Социализмът ще се върне
"Социализмът ще се върне в нова форма. Отново ще има Съветски съюз, но нов. Ще има кооперативни стопанства и България ще преодолее трудностите. България ще върви напред само с Русия - тя е наша майка. Русия е била и ще бъде велика сила. [...] Пишете за Маркс, за Ленин, младежите трябва да ги знаят. Защо се срамувате от тях?"

Болест, по-страшна от СПИН
"Лекарство против СПИН ще излезе и от желязо ще бъде. Защото този елемент намалява в човешкия организъм. Но ще дойде друга болест, по-страшна от рак и от СПИН"

Последната религия
"Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението на Бялото братство. Като бял цвят то ще покрие земята и благодарение на него хората ще се спасят. [...] Новото учение ще дойде от Русия. Тя ще се пречисти първа. Бялото братство ще се разпростре в Русия. Оттук Учението ще започне шествието си по света. Това ще стане след 20 години - по-рано няма да стане. Но след 20 години ще събирате първия голям урожай"

За душата
"Душите, които живеят в отвъдния свят, са трийсетгодишни - на Христова възраст. Имат зрение, слух, вкус. Някои от тях помагат на живите. А най-добрите се прераждат отново на земята"

Среща след 200 години
"След 200 години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Унгарска апаратура ще улови най-напред сигнали от Космоса..."

Последните думи на Ванга
"Народът не е лош, народът е егоист, всички крадат, лъжат, убиват... Аз постоянно казвам, че има един отгоре, който гледа. Бог гледа! Христос е казал: "Аз давам, но не постилам". [...] Но човеците са различни - има и добри, има и лоши. [...] О, ако знаете какво ми е на главата. Блазе ви, че нищо не виждате и нищо не чувате... Всички ми завиждат, и най-близките. А без близки не може. [...] Аз пак казвам: народът да не бъде егоист, да не завижда, да не бъде лош! Нека бъде мил и да се обича. БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ. НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖДА!