В началото на май трябва да бъде завършен участъкът от метрото между бул. „Драган Цанков" и „Младост". Това съобщи кметът на София Бойко Борисов при обиколка на строителните работи днес. До края на годината този участък трябва да бъде свързан със съществуващия от „Шератон" до „Обеля".

Премиерът и кметът направиха обиколка с открит влак на участъка от университета до „Младост”. Бойко Борисов изрази надежда: „На 6 май вече да минем не с дрезина, а да минем с мотрисите по това трасе”. 

От своя страна премиерът Сергей Станишев заяви, че изграждането на метрото е добър пример за сътрудничество между правителството и общината.

„Радвам се, че Столична община и правителството имат добро сътрудничество по този въпрос. Само тази година правителството ще отпусне около 20 милиона лева за отсечката от стадион „Юнак” до „Младост” I и 14 милиона лева са предвидени за вагони. Това е един добър пример на сътрудничество на институциите в интерес на гражданите”,

Двамата направиха първа копка на новата отсечка от „Младост" І до бул. „Цариградско шосе". Тя ще струва 94 млн. евро и трябва да бъде готова през 2012 г.