Таня Георгиева, бивша диспечерка в дупнишката таксиметрова фирма „Мега такси” заяви, че е била принуждавана да свидетелства срещу Пламен Галев и Ангел Христов – известни като братя Галеви, от собственика на фирмата Пламен Миланов.


Миланов е основен свидетел срещу Галеви по обвинението за рекет. След оказания натиск диспечерката е напуснала фирмата и в момента е безработна. Според нея още хора от фирмата са били подлагани на такъв натиск и скоро време се очаква бунт на таксиметрови шофьори.

Ето какво още каза Таня Георгиева пред Дарик:

Той ми каза, че трябва да отида в съда и да дам показания. „Само две приказки трябва да кажеш, че Пламен Галев и Ангел Христов са ми оказвали натиск за рекет”, ми каза той. Аз му отговорих, че тези хора ги познавам само визуално, въобще не съм ги виждала. Година и 10 месеца работя в офиса на таксиметровата компания, не съм ги виждала и как така ще говоря неща, които не са истина. Отказах му, защото няма да говоря неща, които не са верни. Реших да ги кажа тези неща, защото таксиметровите шофьори се вдигат. Поставят условия на Миланов за високата станция, която плащат на месец. Предлогът му пред колегите беше, че го рекетират и за това плащат по 180 лева за станция.

Те плащат повече, защото той плаща рекет?

Той плаща рекет. Сега т.н. рекетьори ги няма – те са в ареста, но колегите продължават да плащат висока цена за станция.

Имаше ли втори разговор?

След около два-три дни Миланов ме попита какво съм решила. Аз му казах, че няма да отида в съда, защото няма да говоря неща, които не са верни, които не съм ги видяла. Той ми каза, че страшно много ме уважава като човек, че животът му виси на косъм и ако мога, по някакъв начин да му помогна.

Колко твои колежки са свидетелства ли?

Две.

Давани ли са ти пари, за да говориш това, което в момента казваш?

Не, аз ги познавам визуално като хора в града.