Отборът на Ливърпул се класира по категоричен начин за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като в среща реванш направи за смях испанския колос Реал (Мадрид) побеждавайки го с 4:0. Първата среща бе завършила с победа за мърсисайдци с 1:0, а на "Анфийлд" головете за домакините забиха Торес, Джерард на два пъти и бранителя Досена.

Мачът започна с домакински натиск от страна на "червените" и след две добри положения за гол, открили се пред Торес и Джерард, в 15-ата минута испанецът откри резултата. Тогава Торес се качи на гърба на бранителя на гостите Пепе в наказателното поле на "белия балет" и малко спорно му отне топката, отклонявайки към Кайт. Холандецът мигновенно върна към Хлапето, който от близко разстояние прато топката във вратата на Касияс за 1:0.

 Малко по-късно ново спорно положение бе отсъдено в полза на Ливърпул. Габриел Хайнце отигра една топка с рамо в наказателното си поле, но реферът Де Блекере отсъди дузпа. Зад топката застана Джерард, който хладнокръвно отбеляза за 2:0. Отново той направи преднината на мърсисайдци класическа три минути след подновяването на играта. Крайният резултат оформи италианският защитник Досена две минути преди изтичането на редовните 90 след бърза и ефикасна контраатака от страна на английския тим