Като част от рейда, който Коалиция за България предприема из страна за разясняване политиката на правителството в условията на криза, в Етрополе бяха Валентина Богданова – председател на Централната контролна ревизионна комисия на БСП, народен представител и зам.-председател на Комисията по образование и Младен Червеняков – народен представител и председател на Комисията по европейските въпроси. По-късно към групата се присъедини и заместник-областният управител Цанко Маринов.
Срещата се проведе в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев” в Етрополе. Дойдоха доста хора, които искаха да научат повече за работата на правителството по решаване на наболелите проблеми за страната и да получат отговор на своите въпроси.
В своето експозе Валентина Богданова акцентира върху направеното, не направеното и това, което предстои да се направи до края на мандата.
И още…/извадки от изказването на В.Богданова/:
…Скоро беше гласуван седмият, последен вот на българското правителство. Това беше вот, насочен към цялостната политика на правителството. В своето изложение Сергей Станишев се опита да отговори на аргументите.
…Днес ние с вас трябва да си кажем някои неща. Да, вероятно в изтичащите четири години не всичко, което сме искали да направим, сме успели да го направим. Няма как към българското правителство да не бъдат отправени и критични бележки. Ако бяхме свършили всичко, вероятно днес нямаше да имаме основание да търсим упование за следващ управленски мандат.
…След четири години управление, дължим да заявим какво се случи през тези години. Между другото към нас вече са отправени различни обвинения.
…Лявата политика не означава да работиш просто за бедните. Лявата политика означава да работиш да няма бедни.
…Една голяма част от решенията на българското правителство бяха насочени към стабилизиране на българската икономика. Към стабилизиране на финансите. към създаване на възможност да работи българската индустрия.
…В рамките на тези четири години размерът на чуждестранните инвестиции са със 64 %  повече отколкото са за всичките години на прехода.
…Ръстът на икономиката е с 30 % повече от времето когато това правителство започна да управлява. Това даде възможност да бъде решен и проблемът с безработицата.
…Натрупаният фискален резерв, за който също сме критикувани, ни дава възможност България да влезе в световната криза със значително стабилни финанси.
…Днес най-ниските пенсии са два пъти по-високи от тези, с които това правителство стартира преди 4 години. Онези 78 лева, с които стартира системата за пенсионното осигуряване през 2005 година са твърде по-различни от сегашните 137 лева. Ръстът на пенсиите е по-висок, съпоставен  дори с инфлацията. Въпреки това, доходите на българските пенсионери не са това, което сме очаквали да постигнем.
Тя говори и за социалната политика на правителство, както и по редица още въпроси, които интересуват днес хората.
След изказването и на Младен Червеняков, се зададоха не малко по обем и сериозни по значимост въпроси от присъстващите на срещата. Общо десет човека попитаха за неща от вътрешно партийните проблеми на БСП, подобряване на жизненото равнище на населението, международни проблеми и дори въпроси, засягащи лични неща.
Накрая всички получиха печатни материали, касаещи приоритетите на България, План 2009 за финансова стабилност, подкрепа за бизнеса, социална защита на хората и отчет за изпълнението на дадените от правителството обещания.
Един час и 23 минути продължи тази среща, но главно поради липса на място, не можем да отразим по-подробно всички изказвания и дебати.