Движението по автомагистрала "Хемус" в района на тунела "Витиня" по посока София е възстановено след като камион, превозващ дърва, се самозапали, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ). В посока към Варна по магистрала "Хемус" няма ограничения и движението се извършва нормално.

Тежкотоварният автомобил „МАН” от Сливница е превозвал 42 куб. метра дърва и се е запали в най-дългия от тунелите – „Витиня” вероятно поради техническа неизправност. Водачът е успял да изведе превозното средство извън тунела, което е предотвратило сериозни щети, тъй като течението в тунела действа като комин и увеличава огъня с голяма скорост.

Движението към София се извършва нормално, но с повишено внимание от страна на водачите. Аварийната лента се ползва за тежкотоварни автомобили. В нея е изтеглен и авариралият камион. Огънят е локализиран, изгоряла е кабината на камиона. При инцидента няма жертви. Очаква се на мястото на инцидента да пристигане на тежка техника, която да изведе камиона на безопасно за движението по магистралата място.

НАПИ призовава водачите на превозни средства, пътуващи към София, да са с повишено внимание, да не предприемат изпреварвания и да спазват дистанцията особено в района на четвъртия тунел преди София - „Витиня”.