Красимир Горсов, бащата на Мануела, която пострада тежко при катастрофата край Ропотамо, предизвикана от световният шампион Максим Стависки, ще бъде съден за злоупотреба със 123 000 лева. Според софийския районен прокурор Александър Налбантов Горсов е изразходвал не по предназначение сумата, изтеглена от специалната сметка за лечението на момичето.

Според районния прокурор на София Красимир Горсов е действал против законните интереси на Мануела, а прокуратурата вече е готова с обвинението. „Предполагам, че до края на седмицата ще бъде насрочено съдебното заседание, но обвинението е затова, че не са разходвани по предназначение и той е действал против законните интереси на представляваната от него Мануела Горсова. Част от парите са изразходвани и за хазартна дейност”, обясни Александър Налбантов.

В началото на следващия месец пък ще приключи разследването на самоубийството на бившия шеф на кабинета на Доган Ахмед Емин. До този момент са разпитани 60 свидетели, които са контактували с Емин в последните 20-ина дни от живота му, и са назначени 16 експертизи. Установени са следи от барут по ръцете на жертвата, а досега няма данни Ахмед Емин да е бил склоняван към самоубийство.

По повод акцията на прокуратурата и ДАНС в Министерството на земеделието градският прокурор Николай Кокинов обяви, че са открити повече от 70 празни полета в дневниците на ведомството за заменки на земи. „Обикновено дадено длъжностно лице, което ръководи, разпорежда на секретарката си да отиде и да запази някакъв номер и това пише в компютърните извадки – по нареждане на еди си кой”, каза Кокинов. Той уточни, че са установени хората, за които са запазени полетата в дневниците, а поръчалите такова запазване били на високо ниво в земеделското министерство.