Красимир Горсов е харчел парите, дарени за лечението на дъщеря му Мануела, за покупката на лек автомобил "Мерцедес". Това стана ясно по време на първото заседание по делото срещу бащата. Той е обвинен в това, че миналата година е изтеглил над 132 000 лева, дарени за медицински грижи за Мануела, която е в кома. Делото бе отложено за 28 април поради нередовното призоваване на Горсов, който не е бил намерен на посочените адреси.

Освен за хазарт Красимир Горсов е харчел и парите и за покупката на автомобил „Мерцедес”. Според прокурор Димитър Петров бащата е закупил колата на лизинг. „Има данни за закупен лек автомобил на негово име. Тъй като е на лизинг, не мога да кажа в момента стойността по договора, но към 4000 лева са преведени”, каза Петров. Той уточни, че автомобилът е модел „Мерцедес А 160”.

Прокурорът каза още, че Горсов „ще бъде призоваван на адреса, който е посочен по делото”. „В случай че не бъде намерен там, ще бъдат изискани справките за друг адрес, който евентуално има и оттам ще бъде призован”, уточни той. Петров отбеляза още, че Горсов може да е призован, но „призовката не се е върнала, за да преценим дали тя е връчена редовно или не”.  

По делото има и постъпил граждански иск от страна на Диана Горсова – майката на Мануела. Той е на същата стойност, както и щетите, нанесени от Красимир. За следващото заседание на 28 април и Диана и Красимир трябва да бъдат редовно призовани.