Всички трябва да знаят кой за какво точно получава финансова премия – така министърът по европейските въпроси Гергана Паси коментира предложението на вицепремиера Меглена Плугчиева служителите, работещи с еврофондове да получат допълнителни премии.

Не си спомням аз и моите колеги, които работим в България, да сме поискали изрично финансово поощряване, заяви още г-жа Паси, която присъства на откриването на дискусията "Граждани за Европа: твоят глас е важен".

Глобалната криза е голямо изпитания за ЕС, заяви министър Паси. По думите й, солидарността и координацията на предприеманите действия са важна част от успеха на тези действия. „Няма друг шанс освен да се действа в условията на координираност и правилно разчитайки солидарността“, обобщи г-жа Паси. Тя определи кризата и като възможност. „Ако това е възможност да превърнем количествените натрупвания през всичките тези близо десет години на добро икономическо развитие в по-добро качество на бизнеса и на регулациите, на научно-техническите проекти, в състезание на по-подготвените, има шанс да излезем по-добри от кризата", подчерта министър Паси. /БГНЕС/