Местни търговци се оплакаха, че от години на Разпети петък не могат да реализират добър оборот. Според тях причината е в евтините стоки със съмнително качество, които заливат ботевградския пазар на този ден.

“Ние осигуряваме работни места, внасяме данъци в общинската хазна, подлежим на непрекъснати проверки, но никой не се съобразява с нас и нашето мнение. В същото време за Разпети петък се предоставят места в центъра на града, буквално до магазините ни, на търговци от други общини. Те са облагодетелствани, защото никой не ги проверява дали издават касови бележки на клиентите си.  Смятаме, че това не е правилно и нарушава нашите интереси” – казаха местни търговци пред botevgrad.com. Те изразиха мнение, че ще бъде по-добре, ако на Разпети петък се върне стародавната традиция –  в центъра на Ботевград  да се организира пазар само на керамични, глинени и дървени изделия, които не се предлагат в изобилие през останалото време в нашия район.

“Ще направим необходимите постъпки да защитим интересите си. На този етап обмисляме идеята да внесем подписка в общината, но до следващия Разпети петък има достатъчно време.” – допълниха представители на търговския бизнес в Ботевград.