На започналото тази седмица областно първенство за ветерани бившите звезди на "Балкан" неочаквано загубиха като домакини от отбора на Вакарел с 0-1. Всички играчи тима на гостите - без изключение, са бивши футболисти на "Ботев" Ихтиман, по неясни причини те се състезават под името Вакарел. Заради проблеми с терена на стадиона в Ботевград срещата се игра на едно от игрищата в Правец.

През първото полувреме "зелените" създадоха 12 голови положения, но не можаха да реализират нито едно. Три удара на Димитър Топалов с глава минаха на сантиметри от гредите, в останалите случаи отличият вратар на гостите спаси изстрели за Иван Милчев, Димитър Добревски, Юлиян Манев и Адриан Гайдарски.

Цялото второ полувреме се игра в половината на ихтиманци, но топката нито веднъж не пожела да посети вратата им. Нещо повече, десет минути преди края при единственото си влизане в половината на Балкан те отбеязаха и победния гол.

В групата, в която е "Балкан", са още отборите на Етрополе и Мирково. Мачовете се играят всеки четвъртък, следваата седмица нашите ексзведи са гости.