Отборът на Пирин надигра вицешампиона Левски с 1:0 във втория полуфинал за Купата на България и се класира за финала на турнира. На стадион „Христо Ботев" в Благоевград, „орлетата" бяха по-дейният тим и заслужено спечелиха, като тяхната победа можеше да бъде и по-голяма, но на два пъти гредите спасиха „сините".

Домакините демонстрираха своите офанзивни намерения още във втората минута, когато Драги Коцев бе изведен сам срещу Божидар Митрев, но стражът на "сините" се справи със ситуацията. В 6-та минута Левски също можеше да открие, но ударът от воле на Георги Христов бе отразен от стража Макенджиев.

Постепенно гостите от София наложиха контрол върху владеенето на топката, но не успяха да организират опасни атаки. „Зелените" пък отговаряха с мълниеносни контраатаки при всяка удобна възможност. В 14-та минута Тодор Паланков разтресе с топовен шут напречната греда на вратата на Левски след добър пробив и пас на Спас Делев.

В 36-та минута пък домакините стигнаха до най-чистото положение през първото полувреме. Борис Галчев изведе Спас Делев сам срещу вратаря на Левски, нападателят го прехвърли и миг преди да вкара на празна врата, Давид Бистрон се намеси умело и изби топката, за да запази нулевото равенство.


На почивката в игра за Левски се появи Никокай Димитров, който замени контузилия се Христо Йовов. През второто полувреме футболистите на Наджи Шенсой отново започнаха по-напористо. Логичното се случи в 56-та минута. След неразбирателство в защитата на Левски, Спас Делев напредна по лявото крило и пусна към Даниел Пеев, който с прецизен удар по диагонала откри резултата - 1:0 за Пирин.

Наставникът на Левски Емил Велев опита да промени развоя на срещата и направи 2 смени, пускайки в игра Жоазиньо и Иван Цачев. Това обаче не се отрази особено на играта на „сините". Те осъществиха териториален натиск и се настаниха в половината на домакините. Защитата на Пирин обаче се справи на ниво и не допусна „сините" да създадат чисти голови положения.

В 80-та минута Спас Делев можеше да сложи точка на спора при една контраатака, но пробивът му по левия фланг завърши с удар в напречната греда. До края на срещата футболистите на Левски се опитаха да стигнат до изравнителен гол, но Давид Бистрон пропусна единствения голов шанс, след като стреля с глава право в ръцете на Макенджиев.

Последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:0 за Пирин и така домакините се класираха за финала на Купата на България, където ще срещнат отбора на Литекс, който победи Миньор в Перник с 1:0 в другия полуфинал.