Тържествата по повод Деня на храбростта и Празника на Българската армия - 6 май, Гергьовден, започват с концерти на военни духови оркестри на обществени места в София, съобщиха от Министерството на отбраната. Тази година празникът съвпада със заключителните чествания по повод 100-годишнината от Независимостта на България и в тържествата ще се включат представителни групи и военни духови оркестри от Австрия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Молдова, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Франция, Украйна и Унгария.
    
В Информационния център на МО ще се състои традиционната видеовръзка с българските военни контингенти зад граница. Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков ще поздравят военнослужещите от контингентите по повод 6 май.
 
По-късно в църквата "Свети Георги Победоносец" в София ще бъде отслужен молебен за здравето на христолюбивото българско войнство и за успех на Българската армия. На него ще присъства ръководният състав на МО и Българската армия.
   
Вечерта в зала 1 на НДК ще започне празничният концерт. По-късно пред НДК ще се състои спектакълът "Искри" на Националната гвардейска част.

В София, Варна и Пловдив ще бъдат произведени празнични илюминации.