Английски гранд от Висшата лига ще наблюдава играчи на ЦСКА при визитата им на Литекс. "Червените" гостуват в Ловеч на 31 май. Лично мениджърът Георги Градев разкри пред агенция Делтанюз, че той ще доведе скаути на двубоя.

"Хора от голям, реномиран клуб от Висшата лига ще присъстват на Литекс-ЦСКА. Не искам да разкривам за кой тим става въпрос, както и кои футболисти следят. За вечното дерби няма да съм в България, но и не са идвали съобщения, че ще пристигат наблюдатели", разкри Градев.

Кирил Котев и Иван Иванов са зорко следени от редица европейски клубове, като сред тях са Лестър, Фулъм, Енерг (Котбус) и Ипсуич. Вчера дори изтече информация, че представители на Фенербахче и Байерн (Мюнхен) ще присъстват на "Васил Левски" в събота.

Градев допълни, че оферта за Йордан Минев от Италия не е имало, а само запитване. Именно затова бранителят е предпочел да заиграе в ЦСКА през зимата. "В Италия не бяха наблюдавали Минев и именно за това го искаха на проби. Той обаче предпочете да отиде в ЦСКА, защото имаше конкретна оферта. Неговият брат Веселин, който играе в Левски беше по-добър, но с времето Йордан го задмина", допълни футболният мениджър.