12 месеца, след като Sportline.bg първи разкри задаващия се Лицензгейт с участието на ЦСКА, футболът ни отново е пред гражданска война! В основата на скандала, който може да изавди всички наши отбори от евротурнирите, е Борислав Михайлов. Вече четвърти месец той не може да регистрира в съда своя Изпълком, което е на път да суспендира футболния шампионат. Точно това ще поискат от УЕФА шефовете на ЦСКА и още 5 клуба, ако в оставащия месец Изпълкомът не получи лиценз от съда. "Червените" шефове смятали, че с този ход ще се легитимират окончателно пред феновете, които ще преглътнат евентуално неучастие в Европа, ако бъде отмъстено на Левски за миналогодишното откраднато място в Лигата.

Собствениците на "армейците" от "Титан" са ангажирали юридически екип, който да подготви документите за пред УЕФА. Сред поканените експерти е и съветник на президента Георги Първанов. Според адвокатите в момента всяко решение на БФС е без правна тежест, тъй като се взима от нелегитимен Изпълком. На всичкото отгоре той ще бъде напуснат и от съдия Икономов по препоръка на Висшия съдебен съвет, обявил за незаконно присъствието на човек на Темида в ръководния орган на съюза.

"Червените", Ботев на Димитър Христолов, Черноморец на Митко Събев, Спартак (Пл) и по всяка вероятност Спартак (Вн) ще се подпишат под документа, който ще бъде пратен в УЕФА. При подобна незаконност в родния футбол и при все по-сериозно разгаращия се скандал с черното тото, който БФС отминава с лека ръка, Мишел Платини има правомощията да обяви нулева година в България. Това означава, че шампионатът ни не се признава и нито ще имаме шампион, нито изпадащи, нито участници в евротурнирите. Преди 7-8 години футболът ни бе пред същата угроза, но тогава благодарение на натиска на олигарсите във футбола, спортната агенция на Симон Спасов даде лиценз на БФС и спаси футболния мир.