Разказвачът на приказки Панчо Панчев, известен сред децата като дядо Пънч, ще гостува в Ботевград. Утре преди обяд той ще се срещне с малчуганите от детска градина “Славейче”, а в 16.30 часа ще гостува в градската библиотека.

Панчо Панчев е автор на десетки пиеси, сред които са “Приказка за калпаците”, която наскоро бе поставена на ботевградска сцена, „Очи в очи”, „Тайната на старата къща”, „Има ли смисъл да утепваме мечка?”, „Трампа за кукуригу”, „Покана от Париж”, „Вълци нема”, „Голямото имане”, „Пролет по никое време”, „Произшествие”, „Плаващ остров в частно море”.

Панчо Панчев е написал и много заглавия за деца. Първата му книжка е „Зоологическа азбука” (гатанки), а последната засега – „Ако искаш вярвай” (приказки с десертчета). Между тях се редят много други, между които „Гатанки за лека нощ”, „Стихотворения за тебе”, „Дневник на слончето Моди” – роман, Приказки от близо и далече”, „Дузина приказки с лъжи”, „Отгатнете градовете!” (гатанки), „Приказки на един залък”, „Падат снежинки” (стихотворения), „Приказки за театър - 1 и 2” и т.н.
Освен пиеси и книжки за деца е писал сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни.