Футболният отбор на "Балкан" завърши наравно - 1-1, днешното си гостуване на "Академик" София в мач от 28 кръг на Западната Б група. "Зелените" направиха това, след като в 35-та минута останаха с човек по-малко. Мариян Христов не сдържа нервите си, след като получи жълт картон от главния съдия от Смолян за извършено нарушение и веднага след това още един за реплика към страничния рефер от Кюстендил.

На своя стадион край зала Фестивална домакините успяха да открият резултата в 68-та минута чрез Петко Петков. Няколко минути по-късно обаче Иван Редовски изравни след удар с глава при изпълнение на ъглов удар.

Две минути преди края на мача капитанът на "зелените" можеше да донесе и трите точки на своя отбор, след като излезе сам срещу вратаря на Академик, но би покрай гредата.

 

До края на шампионата остават още два кръга. В предпоследния Балкан ще бъде домакин на Рилски спортист Самоков. Заради изборите за евродепутати мачът ще се играе не в неделя, а следващия понеделник - 8 юни, на стадион Христо Ботев. В последния кръг нашите гостуват на Чавдар Етрополе.