Монетата е изсечена в Швейцария в тираж от 10 000 бройки. От едната страна е гравиран знака на Ротари клуб, а от другата- лика на Британската кралица.
Средствата, получени от наддаването, ще бъдат връчени на клуба по акробатика „Балкан”. Това обяви президентът на Ротари клуб-Ботевград Филип Филипов на тържеството вчера, на което местният клуб  официално бе чартиран като пълноправен член на Ротари Интернешънъл.
Членовете на клуба са 23-ма ботевградчани, сред които бившият кмет Георги Пеев, Иван Минев, адвокат Николай Еленков, д-р Людмил Петров, Николай Йорданов, Първан Първанов, Димитър Димитров и др. Ротари е най-голямата неправителствена организация в света. Членовете й са над 1 200 хиляди души. Каузата, която ги обединява, е благотворителността и желанието на помагат на хора, изпаднали в нужда. „Въпреки че никога не можем да направим света идеален, ние нямаме извинение да не опитаме да го направим. И ако оставим след нас света малко по-добър, значи не сме се провалили” – това е мотото на ротарианското движение.