Много гости се събраха в манастира “Рождество на Пресвета Богородица” в местността Зелин, за да присъстват на официалното откриване на детския църковен лагер “Заедно”. Церемонията започна с тържествен водосвет за здраве и благополучие на всички деца, които ще посещават лагера. Светата литургия отслужиха ловчанският митрополит Гавриил, отец Тошко и отец Борис. Ученици от НУ “Васил Левски”, изучаващи СИП "Религия", представиха кратка програма, с която поздравиха присъстващите. Сред тях бяха депутатът Олимпи Кътев, кметовете на Ботевград и Правец, председателят на общинския съвет Маргарита Кирова, секретарят на общината Цеца Иванова, дарителите на манастира Цветан Луканов - собственик на “Лекс груп”, и Мариана Добревска – изпълнителен директор на “Лекс груп”, общински съветници, граждани.  

Приветствено слово произнесе кметът на Ботевград Георги Георгиев. Той отправи благодарност към дарителя Цветан Луканов. Градоначалникът обеща, че ще внесе докладна в общинския съвет за отпускане на средства за ремонт на още две сгради в манастира, които да бъдат превърнати в спални помещения за лагеруващи.
Георги Георгиев подари на манастира пластика на символа на Ботевград - Часовниковата кула.

Приветствено слово отправи и кметът на Правец Красимир Живков. Той също поднесе подарък на манастира – икона на Свети Теодор Тирон, който правчани считат за свой покровител и закрилник.
Топли думи на благодарност и поздравления към дарителя отправиха още Олимпи Кътев, ловчанският митрополит Гавриил и отец Борис. Стопанинът на манастира в Зелин подари красиво подвързано евангелие на Цветан Луканов.

От своя страна Луканов заяви, че не случайно е избрал да направи дарение на тази обител. “Развълнувах се, когато разбрах, че отец Борис е изтеглил заем, за да направи оградата на манастира. Това ме мотивира още повече да даря средства за създаване на детски църковен лагер. Направил съм дарения и на други манастири и църкви на територията на община Ботевград. В това ми помага Мариана Добревска. Тя ме насочва къде да направя дарение” – каза собственикът на “Лекс груп”. Той обеща, че в бъдеше ще продължи да оказва финансова подкрепа за благоустрояването на манастира в Зелин.

Цветан Луканов и Георги Георгиев прерязаха лентата на детски лагер "Заедно". Обектът разполага с кухня, трапезария и спално помещение за 14 деца. Към сградата са изградени три тоалетни и две бани. В детския лагер са инвестирани около 70 000 лв.