За втора поредна година Община Правец, Исторически музей-Правец и „Искра-21” АД организират на 29 юни (понеделник) празник на античната крепост „Боровец” край с. Разлив.
Организаторите канят всички жители и гости на Правец, Ботевград и Етрополе да посетят крепостта, да се запознаят с древните корени на този край и красивата му природа.
Ще бъде презентирана крепостта като атрактивна туристическа дестинация по време и в процес на археологически проучвания от 9.30 до 15.30 часа. От 16.00 часа на поляната при заслона на ловците ще бъдат представени резултатите от проучванията и визията за превръщането на този паметник в обект на културен, еко и екстремен туризъм. Ще се продават кебапчета и бира.
Археологически сезон 2009 продължава и крепостта постепенно разкрива своите тайни. Съществуват разбира се и множество въпроси, които засега все още нямат отговор.
Предвижда се изграждане на екопътека, аварийна консервация и частична реставрация на структури от крепостта, за да може античният паметник да бъде експониран като музей на открито и да се превърне в обект на културен туризъм, съобщиха от Историческия музей в Правец.