През изминалите седем дни на територията на община Ботевград са заловени четирима водачи да управляват в нетрезво състояние.

На 21 юни за рутинна проверка е спрян водач на Рено 19. Мъжът е проверен за алкохол. Уредът е отчел 1.78 промила. Нарушителят на Закона за движение по пътищата е с инициали Х.Ц. и живее във Врачеш.

На 23 юни в района на бензиностанция “Лукойл”, която се намира над Зелин, е станало ПТП. “Опел Вектра”, управляван от 35-годишния Д.И.Н. от Ботевград удря “Фолксваген”, управляван от мъж от село Врачеш. Виновният водач избягал от местопроишествието, но бил заловен в района на бившето ТКЗС. Д.И.Н. е изпробван за алкохол. Уредът е отчел 2.10 промила.

На 25 около 2.40 часа в полицията е получено съобщение, че лек автомобил “Алфа Ромео" е самокатастрофирал между Ботевград и Скравена. 18-годишният водач П.И.Ц. от Монтана е подложен на проверка за олкохол. Уредът отчел 2.22 промила.

Вчера за рутинна проверка в района на ПиК-а е спрян автомобил “Мазда”, управляван от С.В.В. на 22 год. от Трудовец. Мъжът е проверен за употреба на алкохол. Алкаломерът показал 1.52 промила.

Четиримата водачи са отказали кръвни проби. По случаите са образувани бързи полицейски производства, съобщиха от местното полицейско управление.