Вчера ОУ “Васил Левски” събра отново учениците от 7-ми “а” клас и техния класен ръководител Нели Дудова. Поводът бе провеждане на тържествен час на класа. Той се състоя в учителската стая на учебното заведение. Часът на класа започна с откриване на изложба на грамоти и награди, които учениците са завоявали на национални, областни, общински и вътрешноучилищни състезания, конкурси и олимпиади. Експозицията съдържаше и много снимки, запечатали най-хубавите моменти от ученическия живот на седмокласниците. Тя бе подредена пред учителската стая и всеки от гостите имаше възможност да разгледа експонатите. Сред присъстващите на тържественото събитие бяха: директорът на учебното заведение Петко Маринов, неговият заместник Васко Василев, учители, родители, както и бивши съученици на седмокласниците, които от пети клас учат в ПМГ “Асен Златаров”.

Часът на класа продължи с компютърна презентация, озаглавена “Вторите седем години в моя живот”. Тя разказа за първите стъпки на учениците в прогимназиалния етап на обучение до момента. Презентацията включваше много фотоси, правени в училище, по време на екскурзии, разходки в околностите на града, по повод празнични събтия и др. Интерес предизвика и виртуалната изложба на грамотите и отличията на учениците. Най-изявените сред тях са Бисер Иванов – носител на награда от XI Международен фестивал за изкуства “Лачени обувки”, Мартин Василев, участник и носител на награда от националния конкурс за рисунка “Часовниковите кули в България", Иван Здравков, спечелил награда от литературния конкурс “Стените говорят за литература”, Стафан Вутов – завоювал редица награда от математечиски конкурси и състезания в областта на информационните технологии, получил стипендия по проект “1000 стипендии” на фондация “Комунитас”, както и стипендия от фондация “Димитър Бербатов”, Силвия Симеонова – носителка на награди от математически състезания, Цветан Цветанов – завоювал призови места в редица турнири по таекуондо и други. Класът има грамота от инициатива за разделно събиране на отпадъци, организирана от Екпопак, и още много други отличия, с които се гордее.

В компютърната презентация на 7-ми “а” клас бяха включени всички публикации на botevgrad.com, отразяващи успехите на учениците. Техният класен ръководител Нели Дудова изказа специална благодарност на нашия екип за това, че е популяризирал постиженията на децата.

Седмокласниците не пропуснаха да благодарят за обучнието, грижите и доброто отношения на преподавателите си и на ръководството на училището. Учениците не забравиха и първата си учителка. В знак на благодарност и уважение те ще връчат грамота на Маринела Матеева. Тя не присъства на тържеството, но бе изпратила кутия бонбони за своите възпитаници.

На финала на тържествения час на класа Петко Маринов и Нели Дудова връчиха удостоверенията за завършен седми клас, придружени с книги, албуми и други подаръци за учениците. Над десет от тях завършват с отличен успех, съобщи г-жа Дудова.
Директорът и класният ръководител пожелаха на своите възпитаници да завоюват още много успехи и да намерят нови приятели в училището, в което са избрали да продължат образованието си.