По програма Еразъм четирима абсолвенти от Колеж по енергетика и електроника (КЕЕ)- база Ботевград към Техническия университет се обучаваха последния семестър в университети от Европейския съюз. Катерина Цветкова и Полина Петкова бяха в университета в гр. Жилина, Словакия. Ивалина Каменова и Валентин Стоянов бяха в университета в гр. Делфт, Холандия. Студентите са от специалността “Компютърни системи и технологии”. По тази програма по същото време в университете в Делфт беше и гл.ас. Павлинка Радойска от ботевградския колеж, която работи много ползотворно по докторантурата си.
Обучението е водено на английски език. В университетите от ЕС студентите завършиха успешно последния семестър от обучението си и сега се явяват на държавни изпити в Ботевград.
Студенти от КЕЕ – база Ботевград отново ще се състезават за обучение по програмата Еразъм през следващата година. Еразъм е програма за сътрудничество във висшето образование в рамките на програмата Сократ. Започнала е още през 1987 година като програма на Европейския съюз за студентска мобилност Еразъм. В момента програмата подкрепя не само мобилността на студентите, но и възможността европейските измерения да проникнат в учебните програми и по такъв начин да се отразят върху качеството на обучението не само на пътуващите в други страни студенти, а на всички европейски студенти