Днес е последният срок за записване на приетите ученици на втори етап на класиране. “Паралелката с чуждоезиков профил “Английски език” е запълнена на 100%. В нея са записани 29 ученици. 25 е броят на учениците, изявили желание да се обучават в математическата паралелка” – информира Даниела Колева – директор на ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Тя съобщи, че паралелката с прием след завършен четвърти клас също е запълнена. “Все още няма достатъчно желащи да се обучават по специалността “Биология и здравно образование” с прием след завършен осми клас, но ще изчакаме крайния срок за записване – 5-ти август” – каза директорът на учебното заведение. 

Двете паралелки с прием след 7-ми клас - по “Бизнес администрация” и по “Програмиране”, на ПГТМ “Христо Ботев” също са запълнени – научи наш репортер.

Записването в реалните паралелки на трите средни училища на територията на Ботевград продължава до 5-ти август. На 7-ми август обявяват списъците със записалите се ученици и броя на свободните места.