Мартни Тинчев ще остане лидер на ГЕРБ в Ботевград след назначаването му за зам.областен управител на Софийска област. Предстои той да излезе от управлението на собствената си консултантска фирма.

“С мен бяха водени предварителни разговори за това дали бих приел поста на зам.областен управител. Предизвикателството е голямо и много отговорно. Ще се стремя да оправдая доверието, което ми бе гласувано” – каза Мартин Тинчев за botevgrad.com. Той допълни, че ще поддържа жива връзката с жителите на общината. “Престои да открием нов клуб на партия ГЕРБ в Ботевград. В него ще организирам редовно приемни за хората от нашия край. Периодични срещи ще провежда и депутатът Даниел Георгиев. Дните и часовете на приемните ще обявяваме предварително” – съобщи Тинчев.

Мартин Тинчев завършва средното си образование през 1999 год. в ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”, специалност “география” със засилено изучаване на немски език. След това отбива наборна военна служба в продължение на една година. Завършва висше образование в УНСС, специалност “икономика на търговията”. Има магистърска степен от Института към БАН, специалност “икономически отношения”.