Стотици кандидати за работа, сред които и доста безработни, се явиха на интервю за едно необичайно работно място - това на вещица в британския увеселителен парк Пещерите Уки хол, в близост до Уелс, предаде Франс прес.
       
Обявата беше пусната от управниците на парка по-рано този месец, след като титулярката на поста се пенсионирала.
       
Изискванията към кандидатите бяха да се кикотят зловещо и да не са алергични към котки. В продължение на една минута кандидатите трябваше да убедят 3-членно жури в парка, че са най-подходящи за поста, като издаваха пискливи звуци или правеха магии.
       
Сред кандидатите беше и бившият зидар Дейвид Ламб, който решил да опита късмета си заедно със съпругата и 11-годишната си дъщеря. Дейвид загубил работа неотдавна заради икономическата криза. Той твърди, че финансовото състояние на семейството му ще се подобри значително, ако някой от тримата спечели поста. Дейвид очевидно е прав, защото заплатата, която се предлага на бъдещата вещица, е от 50 000 британски лири /58 000 евро/.  
       
Увеселителният парк Уки хол е съставен от поредица от пещери. Твърди се, че преди 50 000 години те са били обитавани за първи път от хора. Според една легенда в пещерите е живяла действително вещица в началото на Средновековието. Тя е съсипвала реколтата и е карала млякото да прокисне. Но за нейно нещастие била превърната в каменна фигура, когато местен абат я залял със светена вода, припомня Франс прес.