Компанията INQ, която грабна наградата за най-добър телефон на тазгодишния мобилен конгрес с модела INQ1, подготвя две нови устройства, които ще се появят на пазара преди Коледа, съобщават от mobilebulgaria.com

Основните възможности на Mini и Chat са свързани с интеграцията на популярната микроблогинг платформа Twitter и съвместимост с iTunes, като последното е благодарение на сделка с един от най-известните хакери в света.

Става дума за норвежеца Йон Йохансен, познат под името DVD Йон, който преди години помогна за преодоляване на защитата против копиране на DVD дисковете.

INQ е подписала споразумение с неговата компания DoubleTwist, която предлага решение за синхронизиране на телефоните с iTunes или други софтуерни плери за Windows.

Двата модела имат 3G възможности и както подскзват имената им, INQ Chat е с QWERTY клавиатура, докато INQ Mini ще е предназначен за масовия пазар.

И двата позволяват на потребителите да ползват популярни услуги като Twitter, Facebook и Skype, заедно с поща и IM от Hotmail, Yahoo и Google. INQ Chat разполага с 3,2МР камера, а INQ Mini - с 2МР.