Българският национален отбор по футбол на практика отпадна от Мондиал 2010, въпреки хубавата победа с 4:1 над Черна гора. Това е жестоката истина в съботната вечер след успеха с 2:1 на Ирландия като гост на Кипър. Поколението на Бербатов ще има възможност да мисли за Световното в ЮАР само и единствено при сензационна победа над "Скуадра адзура" в Торино следващата сряда.

В момента Италия е лидер в група 8 на зона "Европа" с актив от 17 точки в 7 мача. Ирландците имат 16 от 8 срещи, докато ние сме с 11 от 7. При евентуална победа над Италия и успехи в оставащите мачове с Кипър (гост) и Грузия (домакин) България ще събере 20 точки в края на кампанията.

Това ще ни гарантира на 90 процента участие на бараж за Мондиал 2010. Ако бием "адзурите", ще провалим възможността те да постъпят "кавалерски" към Джовани Трапатони и неговата Ирландия, давайки му точка или три в Дъблин. При равенство или загуба в Торино всичко на практика свършва и ние ще можем да мислим за следващите квалификации за Евро 2012.

ОСТАВАЩИ МАЧОВЕ:

9 септември Италия - БЪЛГАРИЯ

10 октомври Кипър - БЪЛГАРИЯ и Ирландия - Италия

14 октомври БЪЛГАРИЯ - Грузия, Италия - Кипър и Ирландия - Черна гора