Левски може да бъде изхвърлен от Лига Европа, ако феновете на тима продължат да протестират срещу Батков с бомби и нацистки свастики в мачовете на сините в евротурнирите. Войната между синия бос и запалянковците избухна по време на вечното дерби, когато от сектор "Б" бяха хвърлени поне 15 бомби, продиктувани от тоталното управленско безхаберие в клуба и последвалия гаф с мнимите трансфери на Рабех, Тасевски, Миланов и Зе Соарес в Рубин (Казан).

Това със сигурност ще докара сериозна глоба на клуба, но ръководството на сините се опасява, че бомбите могат да се повторят и в домакинските мачове от Лига Европа срещу Лацио, Ред Бул и Виляреал, което ще е с пагубни последствия.

Както е известно, преди няколко години ръководството на българския шампион се сблъска с подобен проблем. Тогава, в мач от предварителните кръгове на ШЛ срещу Сиони (Грузия), след канонада от бомби, ултрасите на Левски успяха да прекратят за няколко минути двубоя, а след срещата сините като по чудо се отърваха само с парична глоба от УЕФА.

И заради този случай сега нещата обаче стоят твърде различно. Според правилниците на ФИФА и УЕФА, ако публиката на Левски повтори бомбардировките и срещу Лацио, тимът със сигурност ще бъде лишен от домакинство. Ако не дай боже бомбите предизвикат прекратяване на двубоя, е твърде вероятно Левски да бъде изхвърлен от груповата фаза на Лига Европа.