Работници от керамичния завод посетиха приемната, която народният представител от БСП Драгомир Стойнев организира днес в Ботевград. Те се оплакаха на депутата, че не са получавали заплати от януари тази година. “Хората казаха, че са сигнализирали Инспекцията по труда и управата на града, но резултат до този момент няма”, съобщи Стойнев. Той каза, че е обещал на работниците да съдейства за решеването на проблема им.

Депутатът се е ангажирал пред жители на общината да потърси отговор и на други два въпроса: “Защо не са преведени парите по спечелен прект “С грижа за всеки ученик” на училищата “Вапцаров” и “Левски” в Ботевград?” и “На какъв етап е проектът за изграждане на регионалното депо?”.

“Жители на Трудовец настояват да се потърси алтернативна площадка за изграждане на депото. Според тях сегашната площадка не е подходяща, защото при определянето й не са спазени необходимите отстояния от населените места. Друга причина е, че докладът по оценката за въздействие на околната среда е с изтекъл срок”, обясни Драгомир Стойнев. Той каза, че ще внесе официално питане по този въпрос до Министъра на околната среда и водите Нона Караджова.