Баскетболният тим на Левски постигна победа над Рилски спортист с 93-88 в първия мач от турнира в Самоков, организиран за 45-годишния юбилея на фирма Самел 90 - основния спонсор на отбора от Самоков. В един здрав мач с немалко баскетболни достойнства "сините"  - без своя капитан Стефан Георгиев - успяха да дръпнат в третата и четвъртата част с десетина точки и не позволиха на домакините да направят обрат въпреки настойчивите им опити.

Двайсетина секунди преди последната сирена се заформи скандал, в основата на който бе старши треньорът на "Левски" Константин Папазов. Наложи се да се намесва новият изпълнителен директор на баскетболната федерация Георги Глушков, който срещна огромни трудности в опитите си да успокои наставника на "сините". Намеси се и публиката, която нямаше кой да спре, тъй като в залата липсваше полиция. Намиращият се на пейката на резервите на "Левски" Бойко Младенов, който не игра в този мач заради контузия, хвърли бутилка от минерална вода по посока на трибуните, което още повече разяри феновете на домакините. Разправиите продължиха близо десет минути, преди мачът да бъде доигран.

Шестима от победителите завършиха с двуцифрен точков актив - с 18 точки е Арън Харпър, с 16 - Станислав Славейков, с 15 е Доналд Коул, 14 точки вкара Асен Великов, 13 - Васил Евтимов, който взе цели 17 борби под двата коша, малкит му брат Илиян завърши с 11, сочи статистиката на официалния сайт на домакините rilskibasket.com.

От домакините се отличиха Симеон Найденов и Сърджан Живкович, реализирали съответно 24 и 23 точки, Травис Питърсън е с 13, с 11 е Богдан Боев. Вторият янки в състава Дейвид Бърджис овладя 12 борби и вкар 9 точки.