Бившият министър на вътрешните работи на Македония Любомир Михайловски-Джанго ще бъде адвокат на Спаска Митрова. Михайловски лично потвърди, че ще защитава интересите на Митрова в съда. Той бе министър на вътрешните работи в кабинета на Владо Бучковски.

Спаска Митрова, която от вчера се намира в България, бе освободена от затвора "Идризово" в Скопие в четвъртък сутринта, 20 дни преди изтичането на тримесечната й присъда. Освобождаването е станало по решение на ръководството на затвора благодарение на доброто поведение на Митрова.

Михайловски съобщи, че още преди месец той е получил покана от Митрова да бъде нейн адвокат. "Аз се срещнах с Митрова и тя ми предложи да я представлявам в съда, защото до момента не е имала адвокат и тя самата се е защитавала", каза Михайловски. Той ще защитава Митрова в делото срещу нейния бивш съпруг в спора за детето им кой да получи правата за отглеждането му, пише БГНЕС.

Не знам къде се намира и в какво състояние е детето ми, каза Митрова след срещата си с премиера Борисов в Сандански вчера след обяд. Митрова благодари на държавата за голямата подкрепа, която й е бе оказана докато бе в затвора в Идризова край Скопие и допълни, че усеща защита от своята държава.

Междувременно в Скопие началникът на кабинета на македонския министър-председател Никола Груевски Мартин Протогер официално осъди поведението на българския министър Божидар Димитров в случая със Спаска Митрова. Според Протогер Димитров се държи несериозно, търси личен интерес в случая със Спаска Митрова за сметка на междудържавните отношения. Той категорично отрече да е имало натиск върху Груевски за освобождаването на Митрова. "Димитров принадлежи на миналото", каза още началникът на кабинета на Никола Груевски Мартин Протогер.