Директорът на Националния исторически музей Цветана Кьосева присъства на общественото обсъждане на идейните проекти за преустройство на старата съдебна сграда в музей. Тя дойде по покана на общинското ръководство.
Цветана Кьосева поздрави кмета Георгиев и общината за намерението да преустрои сграда в музей, което все по-рядко се случва в съвременна България. Тя приветства идеята за организиране на обществен дебат.
Цветана Кьосева обясни, че музейните сгради биват два типа – класически вариант и авангардни решения.  Според нея в Ботевград  има насочване към класическия тип музейна сграда. Цветана Кьосева отправи конкректни препоръки към авторите на проектите. Тя каза, че архитектите трябва внимателно да прецизират вътрешното решение на сградата, за да отговари на специфичната дейност на музея. “Експозиционната площ трябва да бъде по-голяма, защото музея ще продължи да се развива и да събира материали както за миналото, така и  за съвременната история на Ботевградския край. Помещенията, в които ще бъде подредена музейната експозиция, не бива да са ниски или много високи”, допълни Цветана Кьосева.