Между 1500 и 2000 лева рекет като такса за охрана са плащали собственици и наематели на дискотеки в Дупница на един от приближените до братя Галеви - Апостол Чакалов-Тоци. За това свидетелства Стоян Терзийски, който е един от частните обвинители по делото срещу Пламен Галев, Ангел Христов и още петима подсъдими в Кюстендилския окръжен съд, което се води за организиране и ръководене на престъпна група.

"Така си гарантирахме липса на скандали и конфликти, а и съответно по-малко проверки", каза Стоян Терзийски пред съда. Той разказа и случка от дискотека "Браво" в Дупница, където винаги имало запазени по две маси за приятелката и за дъщерята на Пламен Галев. Една вечер обаче табелките на масите били разменени и дъщерята седнала на масата на приятелката. Терзийски я помолил да се премести, но тя отказала. За тази постъпка той бил пребит от единия от подсъдимите Георги Блатски и от още няколко души от охраната, като те го били с патериците, с които той ходел заради счупен крак.

По това време имало и проверка в дискотеката от екипи на полицията и Комисията за защита на потребителите и според Терзийски те са видели побоя. Полицаите обаче отрекоха това. В края на заседанието беше направена очна ставка между приятелката на Терзийски Виолина Цветанова и полицаят Крум Иванов. Тя твърди, че е видяла Иванов в нощта, когато приятелят й е бил пребит в дискотека "Браво". Полицаят отрече да е бил свидетел на инцидента. Съдът счете случая за неизяснен и отложи разглеждането му за следващото заседание.

Разпитани бяха 20 свидетели, а следващото заседание по делото ще бъде на 1 декември.

"Считам, че моите клиенти са невинни. Досега нито едно обвинение не е подкрепено с доказателства", каза адвокатът на Пламен Галев и Ангел Христов Емил Велинов. "Делото се изкривява, след като обвиняемите са пуснати от съда на свобода, а не са в ареста", коментира адвокатът на част от основните свидетели срещу Галев и Христов Антон Сираков.

Водещият прокурор по делото от Софийска градска прокуратура Бисер Кирилов отказа да се ангажира със срокове за приключване на процеса, както и за изхода от него.