Три сигнала за 300 млн. лв. източени от ДДС са внесени в прокуратурата днес. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, след като откри нова спортна площадка в столичния квартал „Люлин". Борисов пожела на разследващите органи да работят бързо и прецизно.

Всичките минимум 40-50 проверки, които са направени досега, вече са разпратени до разследващите органи, каза още Борисов. Той допълни, че текат сериозни проверки и в момента и припомни изчезналите доклади от Министерски съвет. Сред тях са такива за организираната престъпност, контрабандни канали и специални поръчки, допълни още той.

Борисов обясни, че подозира за много нередности предишното правителство, които обаче не могат да бъдат доказани, и за това се водят разследвания. Той коментира също, че и днес в Министерски съвет е станало ясно, че няма пари в хазната.

Борисов обвини бившия премиер Сергей Станишев за изчезналите доклади на ДАНС, тъй като това е станало по негово време. Той допълни, че ще остави на съдебните органи да доказват вината.