Третодивизионното отборче на Алкоркон унижи гранда Реал (М) и в реванша на стадион "Сантяго Бернабеу", след като надигра именития си противник пред почти пълните трибуни. Полупрофесионалният тим загуби с 0:1, но се класира напред след шокиращия общ резултат от 4:1.

Реал излезе на терена готов на всичко, за да стопи разликата от четири гола, която се получи след първия двубой. Треньорът Пелегрини хвърли в нападение цели трима футболисти - Раул, Игуаин и Ван Нистелрой. Въпреки това Реал бе също толкова беззъб, колкото и в първия мач.

За сметка на това гостите играха със сърце и на няколко пъти организираха изключително опасни контраатаки, които можеха да направят срама за Реал още по-исторически. Все пак в 82-ата минута Ван дер Ваарт с плътен удар от границата на наказателното поле най-накрая вкара за "белия балет". Това обаче не усмири привържениците на отбора, които се скъсаха да освиркват своите футболисти и развяха бели кърпички с искане оставката на треньора Пелегрини.

Веднага след последния съдийски сигнал пък цялата резервна скамейка на Алкоркон побесня от щастие и нахлу на терена. Зрителите на "Бернабеу" пък изпратиха с бурни овации храбрия третодивизионен тим.