Все още е рано да се дава оценка на правителството, заяви във Велико Търново лидерът на ДПС Ахмед Доган. По думите му проблемите, които стоят пред новия кабинет, са трудни за решаване, някои са трудни дори за дефиниране. Надявам се обаче правителството да има необходимия потенциал, за да направи адекватна оценка на ситуацията, а след това и избор на стратегия в условията на криза, допълни той. Според него обаче все още не се вижда такава стратегия, с която кризата да бъде преодоляна:

"Знам, че е много трудно. Страната е в много неизгодна ситуация, защото при нас кризата закъсня и това означава и корекция на бюджета, и на различните политики в различните сектори, може би ще бъде необходима и корекция в очакванията на избирателите в национален мащаб, защото кризата не прощава".

„Това, което предстои пред ДПС след осем години управление, е да си почине, да се коригира, да си направи вътрешен катарзис и да актуализира кадровия си потенциал. Навсякъде по места ДПС трябва да има конкретна управленска визия за всяка община. Тя е задължителна, за да може една партия да поеме отговорност и да управлява. Мисля, че това е достатъчно значимо събитие за стягане на редиците, най-вече за актуализация на кадровия потенциал, програми за управление. При демократични условия да си в опозиция е просто време за подготовка, не само като пауза, за преосмисляне", каза Ахмед Доган.

Доган е във Велико Търново за областната конференция на партията, на която ще бъде избрано ново местно ръководство.

Досегашният директор на областната служба по земеделие Ерол Адем е избран за председател на ДПС в Силистренска област. По време на завършилата снощи VІІ отчетно-изборна конференция неговата кандидатура, която е била единствена, е гласувана единодушно.

Адем заменя на поста Гюнай Сефер, който е народен представител от региона и според устава на движението, след два поредни мандата няма право да оглави за трети път партийната структура.