Футболният отбор на Балкан прибави нови точки към своя актив. В събота като домакин той се наложи над Марек с 2-1 в мач от 13 кръг на Западната Б група.

Домакините откриха рано още в 5-та минута, когато Иван Редовски намери топката с глава чрез хубав плонж и остави вратаря на Марек неподвижен. До края на полувремето зелените изпуснаха още няколко удобни положения за гол.

Седем минути след подновяването на играта Петър Лаков от Балкан удвои с красив удар от воле, а Балкан продължи да контролира мача. Грешка на вратаря обаче позволи на гостуващия тим да намали на 2-1 в 67-та минута чрез Валентин Валентинов.

Дупничани, които - по думите на техния президент Йордан Андреев - бяха дошли за победа, направиха още опити да постигнат целта си. Но вместо да целят вратата на домакините, в повечето случаи те улучваха краката и телата на играчите на Балкан и главният рефер Таско Тасков изпълни това мача с много жълти картони. След последния му сигнал победата стана притежание на безспорно по-добрия отбор - този на Балкан, с крайното 2-1.

Резултати в останалите мачове от този 13 кръг:

Белите орли - Академик                1-3

Ботев Враца - Бдин Видин             1-0

Ботев Криводол - Чвадар Етрополе 2-1

Септември Симитли - Вихрен         4-0

Пирин ГД - Ком-Миньор                 0-1

Етър - Рилски спортист                  2-0

Банско 1951 - Видима-Раковски - в неделя от 11.00 ч. пряко по Ринг БГ