Вече са готови няколко вида артикули, които ще зарадват многобройните фенове на баскетболния Балкан. По поръчка на БК Балкан, съгласувано с фен клуба, са изработени два вида тениски. Едните са без , а другите с къс ръкав. Те са тревисто зелени, а на гърба им е щамповано с бели букви "Балкан".  С късия ръкав струват 17 лв. , а тениските без ръкав - значително по-удобни за обличане върху ежедневното облекло са с цена 15 лева. Те са изработени от висококачествен полиестер - абсолютно същия плат, от който са изработени и официалните екипи на представителния мъжки отбор.

Хитът сред фенските артикули са официалните тениски - тези, с които излизат да загряват преди мач баскетболистите на Балкан. Тяхната цена е 40 лева.

Един от основнвите атрибути на привържениците - шаловете, също са готови. Разбира се, те са решени изцяло в зелено, като от едната страна са изписани годините на  славната история на Балкан, в които Балкан е печелил купи и шапионски титли - от 1970 година, когато бе спечелена първата Купа на България, до шампионските титли през 1974, 1987, 1988 и 1989 година. Един шал струва 15 лева.

Всички тениски са в пълната гама размери - от М до XXL.

Любителите на баскетбола могат да закупят всеки един от тези артикули утре преди мачовете с Лукойл Академик (от 15.00 ч. - дублиращите, от 18.00 ч. - мъжете) на щанда, който е разположен във входа на залата. Продават се също и в "Атлантис Център", а могат да се купят и от спортната зала при изпълнителния директор на БК Балкан Михаил Михайлов.